Hoera!

Ik ben helemaal goed

zoals ik ben!

Hoera!
Ik ben helemaal goed
zoals ik ben!

Over Astrid

Mijn naam is Astrid Herder. Ik woon samen met mijn man en twee dochters (2001 en 2003) in Leusden. Mijn dochters worden ouder, dus zelfstandiger. Ik heb gezien dat het niet alleen voor hen belangrijk is om te kunnen groeien en ontwikkelen vanuit een basis, maar dat dit voor elk kind geldt. Ik gun het een ieder.

Zaaien en oogsten en beleven met je zintuigen

In de vluchtige, veeleisende prestatie gerichte tijd waarin we leven gaan we hier nog wel eens aan voorbij. In mijn moes- en pluktuin gehurkt onkruid weghalen, met blote handen plantjes in de aarde zetten, de wind door je haren of misschien zachte miezerregen op je gezicht. Het deed mij goed, maar ook de kinderen die ik hier mee naar toe nam, kwamen tot bloei. Hier wil ik wat mee, wat kan ik hiermee? Ik wil kinderen op een voor hen veilige manier hun kwaliteiten leren ontdekken, zodat ze deze wanneer het allemaal even niet zo vanzelfsprekend gaat in kunnen zetten om problemen of veranderwensen op te lossen.

Kindercoach

In 2016 ben ik de opleiding tot kindercoach bij BGL&Partners (Ontwikkeling van mens en organisatie) gestart. Ik heb ervaren hoe waardevol mijn rol als coach kan zijn. Door samen met het kind op pad te gaan kan ik het kind, en ook de ouders helpen om weer in hun kracht te komen, zodat ze weer vertrouwen hebben om verder te groeien. Het geeft mij energie dat ik kinderen en hun ouders kan helpen door mijn creativiteit en eerlijkheid in te zetten, zodat zij hun kwaliteiten (terug) vinden om goed in hun vel te zitten om verder te kunnen. Dit heeft gemaakt dat ik mijn eigen coachpraktijk ben begonnen. De naam De Kaardebol coaching past bij mij en is een prachtige metafoor waar ik met mijn praktijk voor sta. Ik kan mijn grote hobby het buitenleven combineren met een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Alles op een natuurlijke manier en veel ontdekken met behulp van je zintuigen. Tijdens al mijn ervaringen heb ik in de praktijk gezien hoe groot de rol van het systeem (gezin, sport, school etc. ) waarin een kind opgroeit, ontwikkelt en fouten mag maken is. Het speelt een belangrijke rol bij het opgroeien tot een autonoom persoon. Ik ga me dan ook verder specialiseren in systemisch werk. Dit komt uitgebreid aanbod in het lesprogramma van de opleiding kinder-, jongeren en gezinstherapie waar ik in het najaar 2019 mee ga starten. Ik hoop dan naast het coachen kinderen / jongeren met dieper liggende klachten die hun groei belemmeren te kunnen helpen.

De Kaardebol - Astrid Herder

Het kan geen toeval zijn. Deze plant staat al jaren in mijn moestuin. Als Krachtige groeier steekt zijn kop boven de meeste planten uit. De enorme stekeligheid van de plant biedt bescherming. Bescherming tegen wat je niet wilt. De meerdere bloempjes die tot bloei komen zie ik als unieke individuen en geven kleur aan het geheel.