Hoera!

Ik ben helemaal goed

zoals ik ben!

Hoera!
Ik ben helemaal goed
zoals ik ben!

Kindercoaching

Soms zijn er situaties / periodes in het leven van een kind dat het even niet vanzelf gaat. Het kind zit niet lekker in zijn vel, loopt vast en kan even niet verder. Als ouders wil je het beste voor je kind, maar hoe kan je hem hierbij helpen?
Kindercoaching is een kortdurende oplossingsgerichte hulpvorm voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Ik ga uit van de kwaliteiten en vaardigheden die het kind (onbewust) al bezit. We stellen een leerdoel, zoeken kwaliteiten en gaan leren deze in te zetten om het leerdoel te bereiken. We proberen het probleem op te lossen, of als dat niet kan, zoeken we naar een manier om ermee om te leren gaan. Ook kijk ik samen met jou als ouder hoe jij je kind kan ondersteunen. We kijken niet alleen naar hoe het nu is, maar vooral ook naar hoe we wensen dat het gaat worden.
Om het doel te bereiken, werk ik nauw samen met ouders, scholen en intervisie met collega coaches. Hierdoor kan ik van meerdere kanten het kind en zijn gedrag / systeem bekijken.

Kindercoaching

Soms zijn er situaties / periodes in het leven van een kind dat het even niet vanzelf gaat. Het kind zit niet lekker in zijn vel, loopt vast en kan even niet verder. Als ouders wil je het beste voor je kind, maar hoe kan je hem hierbij helpen?
Kindercoaching is een kortdurende oplossings­gerichte hulpvorm voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Ik ga uit van de kwaliteiten en vaardigheden die het kind (onbewust) al bezit. We stellen een leerdoel, zoeken kwaliteiten en gaan leren deze in te zetten om het leerdoel te bereiken. We proberen het probleem op te lossen, of als dat niet kan, zoeken we naar een manier om ermee om te leren gaan. Ook kijk ik samen met jou als ouder hoe jij je kind kan ondersteunen. We kijken niet alleen naar hoe het nu is, maar vooral ook naar hoe we wensen dat het gaat worden.
Om het doel te bereiken, werk ik nauw samen met ouders, scholen en intervisie met collega coaches. Hierdoor kan ik van meerdere kanten het kind en zijn gedrag / systeem bekijken.

Voor wie is kindercoaching?

Kindercoaching is voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar die niet lekker in hun vel zitten en hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een aantal voorbeelden waarbij ik jullie kan ondersteunen zijn:
Faalangst, verlatingsangst
Pesten of gepest worden
Gebrek aan zelfvertrouwen
Emotie regulatie (boosheid, verdriet)
Sociale problemen (samenspel, samenwerken, vriendschappen)
Perfectionisme
Hoog gevoeligheid
Veranderingen; overgang naar een andere school, bij scheiding

Hoe ziet een traject eruit?

Wanneer er besloten is tot een kindercoach traject stuur ik mijn intakeformulier op. Dit dient als leidraad voor het intakegesprek. Dit intakegesprek kan plaatsvinden met of zonder het kind afhankelijk van de leeftijd van het kind en de hulpvraag, maar bij voorkeur met beide ouders. Dit kan bij u thuis of in de praktijk plaatsvinden. We bespreken de huidige situatie, wat er speelt er en waar we naar toe willen werken (gewenste situatie). Een traject neemt gemiddeld 5 sessies van +/- 1 uur in beslag. Soms is het prettig om na een tijdje nog een keer terug te komen om alles nog eens op te frissen en te evalueren.
Het kindercoachingstraject kan in overleg met de school onder schooltijd, thuis of in mijn praktijk plaatsvinden.
In de 1e sessie gaan we spelenderwijs kennismaken. Het kind leert mij kennen en ik leer het kind kennen. Veiligheid en vertrouwen staan hierbij voorop. Kinderen kunnen geholpen worden wanneer ze zich veilig en vertrouwd voelen. De kinderen laten zien wat ze leuk en fijn vinden en geven aan hoe ze het beste geholpen kunnen worden. Sessies bestaan uit gesprekken, spel, drama, tekenen, muziek en verhalen. De kinderen krijgen ruimte. Als het even kan letterlijk ruimte door naar buiten te gaan. Ze mogen ruimte innemen om te leren, fouten te mogen maken en zo te exploreren. De kinderen leren nieuwe vaardigheden, leren omgaan met emoties en krijgen meer zelfinzicht en zelfcontrole.

Voor de kids

Soms voel je je niet zo fijn, heb je vaak ruzie of je voelt je boos of verdrietig. Je kan het idee hebben dat niemand je begrijpt. Het kan dan goed zijn om eens met iemand anders te praten. Bijvoorbeeld met een kindercoach. Dat ben ik.
We kunnen praten en spelenderwijs (tekenen, knutselen, in de tuin werken, toneel, muziek maken) gaan wij ontdekken waar jij goed in bent, je kwaliteiten ontdekken. We gaan kijken hoe jij je kwaliteiten kan gebruiken wanneer het allemaal niet zo vanzelf gaat. Je hebt zelf de oplossing voor een volgende keer wanneer er weer iets spannends of moeilijks op je pad komt.
Alles wat je met mij bespreekt vertel je in vertrouwen. Ik overleg altijd eerst met jou of ik iets mag bespreken met je ouders.
Ik vind het leuk om eens kennis met je te maken.